דיכאון

ספרו של לייב טולסטוי "אני קרנינה" מתחיל במשפט הבא: "כל המשפחות המאושרות דומות זו לזו. אך המשפחות האומללות- אומללות הן כל אחת בדרכה". זה נכון למשפחה, לזוג, או לאדם הבודד. כל אדם חווה תחושת אומללות, סבל ודיכאון . כל אדם אומלל הוא בדרכו האישית ובני אדם שונים מגיבים לאירועים דומים בצורה שונה.

דיכאון הוא רגש של ירידה במצב רוח, עצבות וחוסר הנאה שפוגע בתחושת הרווחה הנפשית והתפקוד הגופני והחברתי שלנו. דיכאון יכול להופיע אצל כל אחד מאתנו במהלך חיינו . פעמים רבות קשה לנו לזהות אותו ולקרוא לו בשמו, שכן, שלא כמו דכדוך שהיא תגובה נורמלית למצבי חיים מכאיבים ועשוי לחלוף כעבור פרק זמן סביר, דיכאון, עלול להימשך זמן רב. היעדר המודעות מקשה עלינו לאבחן את המצב הנפשי שלנו ולהבין את מצבנו לאשורו.

ישנם סוגים שונים של דיכאון ודרגות שונות של דיכאון. בצורתו החמורה הדיכאון יכול להביא למחשבות אובדניות ואף להתאבדות.

האם אצלך, או אצל אחד מהסובבים אותך, מופיעות כמה מהתופעות המפורטות להלן?

^

מצב רוח ירוד במשך רוב שעות היום כמעט כל יום

^

חוסר חשק ומוטיבציה וחוסר הנאה

^

תחושות ערך עצמי ירוד ואשמה, ייאוש וחוסר תקווה ובמצבים חמורים אף מחשבות חוזרות על מוות ואובדנות

^

תחושה של ריקנות

^

הפרעות שינה - חוסר שינה או שינה מרובה , יקיצות מוקדמות

^

אי-שקט גופני או האטה בפעילות הגופנית, עייפות וחולשה

^

שינוי בתיאבון - עליה או ירידה מהירה במשקל

^

קושי להתרכז ,ירידה בזיכרון, קושי לחשוב בבהירות

^

תחושת מתח ואי-שקט

דיכאון חמור עשוי לשבש את כל תפקודי החיים. במידה והסימנים לדיכאון נמשכים מעבר לשבועיים, יש לשקול טיפול פסיכולוגי.

בטיפול נוכל לברר מהם תחושותיך ומהי המצוקה הרגשית במציאות הקיומית שלך. במהלך השנים טיפלתי באנשים רבים הסובלים מדיכאון שפנו אלי בעצמם או לאחר המלצה של בן משפחה מודאג. חשוב לדעת כי אחד מכל חמישה אנשים סובל מדיכאון לפחות פעם אחת בחיים וללא טיפול אתם עלולים לסבול סבל רב וחייכם עלולים להשתבש.

סיבות לדיכאון

הסיבות לדיכאון הן רבות ומגוונות, חלקן ביולוגיות- שינויים נוירו פיסיולוגיים במוח (יש לקחת החשבון שיש נטייה תורשתית), חלקן נובעות מנסיבות חיים. החיים המודרניים יוצרים בדידות בינאישית רבה. עומס של טכנולוגיות שמבודדות אותנו מקשרים אנושיים, חיים עם פחות תמיכה משפחתית קרובה, ללא חברים קרובים, ללא השתייכות לקהילה , אחוז גירושין גבוה, לחץ חברתי להיראות צעירים וכד´. לעיתים אנשים נעשים מדוכאים לאחר אירוע מסוים בחייהם כמו למשל לאחר מות בן משפחה או חבר, לאחר איבוד מקום עבודה או פרידה מאהוב. אחוז האנשים הסובלים מדיכאון, חרדה ומועקה גדל בהתמדה והדיכאון נחשב כמגיפה של המאה 21. בנוסף ניכר גם דיכאון אחר לידה ממנו נשים רבות סובלות , דיכאון בקרב הגיל השלישי, או דיכאון שהוא חלק ממאניה דפרסיה בו אדם נע בין התרוממות רוח לבין דיכאון עמוק.

רבים חושבים שע"י מחשבה חיובית בלבד ו/או יציאה לבילויים הדיכאון יעבור. אולם, דיכאון דורש טיפול ספציפי. חוסר הבנה זה בדבר אופיו של הדיכאון גורמת למדוכאים לחוש יותר חסרי אונים ומבודדים מאחר והעצות מהחברים או מהמשפחה אינן עוזרות . זו גם אחת הסיבות לכך שמדוכאים לעיתים אינם נוטים לספר לחבריהם ובני משפחתם על כך.

טיפול אישי

בקליניקה נוכל להבין ולאבחן את הסבל האישי שלך ולטפל בו בהתאם לצרכיך.
לעיתים, השילוב בין טיפול פסיכולוגי לטיפול תרופתי הוא היעיל ביותר. במהלך הטיפול אוכל לעזור לך ולתמוך בך נפשי ונוכל יחד להחליט האם לשלב בטיפול הפסיכולוגי גם התערבות תרופתית. חשוב לי כי תצעד יחד עמי צעד אחר צעד עד שתוכל להשיב לעצמך את שמחת החיים ותחזור לתפקד תוך רכישת כלים שימושיים שיעזרו לך למנוע את הישנות הדיכאון.

  דילוג לתוכן