לבטים בזהות המינית

החל מגיל 4 לערך ילדים מתחילים לזהות עצמם כבן או בת ובתקופת גיל ההתבגרות מתגבשת לרוב הזהות והנטייה המינית. בזהות מינית הכוונה היא לתחושה של היותנו גבר או אישה. נטייה מינית מתייחסת למשיכה הרגשית והמינית, האם נמשכים לבני אותו המין או המין השני, אולי לשניהם או חוסר כל משיכה מינית. הבלבול הזה גורם לתחושות סבל,של שוני מהאחרים, חוסר שייכות, בדידות, חרדה מהלא מוכר, פחד מדחייה ומנטישה, אובדן התקווה להיות אי פעם כמו כולם, ולעיתים בפגיעה עמוקה בתחושת הערך העצמי:

פעמים רבות חולפות שנים עד שישנה קבלה עצמית של הזהות או הנטייה המינית. באמצעות טיפול תוכלו להבין לעומק את התהליך הרגשי והנפשי אשר עובר עליכם ולגעת ברבדים העמוקים ביותר שיעזרו לכם לגבש את זהותכם המינית ולקבל את עצמכם.

רבים מבני הנוער והמתבגרים בעלי הלבטים בנוגע לנטייתם/זהותם המינית סובלים מדיכאון וחלק אף ניסו להתאבד בשלב זה או אחר בחייהם. חשוב שתגיעו לטיפול פסיכולוגי כדי לשתף בלבטים הנוגעים לזהות המינית שלכם וכך נוכל לעבור תהליך בו רק את/ ה ואני מודעים לנושא ונלמד להתמודד עם הקשיים במשפחה ובחברה.

חשיפה הנטייה המינית שלכם כרוכה באומץ ובדרך כלל בהתמודדויות לא פשוטות עם המשפחה והחברה ,בעיקר בחברה שמרנית שאיננה מקבלת שונות ולכן מתקשה לקבל אתכם. עבור הורים רבים יציאתם של ילדיהם מהארון גורמת להם לבושה והסתגרות. באמצעות תהליך אותו נעבור יחד בקליניקה תוכלו להבין לעומק את התהליכים הנפשיים והרגשיים החלים בתוככם ולהתכונן ליציאה מהארון. לעתים כדאי לשלב את ההורים בטיפול וכך להתמודד בקלות יותר תוך שיתוף בני המשפחה ויצירת מסגרת להבנה וקבלה של צד אחד את האחר.

  דילוג לתוכן